Melkpak upcyclen naar cadeauverpakking

Artikel 1 van 1

Wil je een wat originelere cadeauverpakking? recycle dan eens een melkpak!

Je hebt er niet veel voor nodig en het resultaat is heel leuk. Een beetje tissuepapier (of ander mooi papier), wat decoupagelijm een lintje en eventueel een oud labeltje of stukje karton voor de cadeaulabel en natuurlijk een leeg melkpak.

Zo ga je te werk:

Neem een schoon en droog melkpak. Bepaal hoe groot je cadeauverpakking moet worden (voor het verpakken van een cadeaukaartje heb je iets meer dan de helft van het pak nodig) en knip het af.

Neem het tissue(of ander)papier en scheur of knip dit in stukjes.

Smeer een deel in met de decoupagelijm (niet een te grote oppervlakte in één keer want de lijm droogt snel) en plak de stukjes papier op de juiste plek. Doe ook een laagje lijm over het geplakte papier voor een goede afwerking/beschermlaag). Zo ga je stuk voor stuk het melkpak rond. Zorg ervoor dat je de papiertjes regelmatig over/om de rand heen plakt zodat de randen mooi rond worden en je geen uitsteeksels krijgt. 

Eeventueel kun je op dezelfde manier een oud label of stukje karton beplakken als hanger.

Nadat het goed gedroogd is kun je met een perforator of pons een gaatje maken aan de bovenkant om het lint doorheen te kunnen doen (duw eerst voorzichtig de zijkanten naar elkaar toe om het gat te kunnen maken). En maak een mooie strik.

Om het compleet te maken kun je eventueel van hetzelfde tissue/vloeipapier een stukje in de verpakking doen. Dat staat sjiek en gezellig.

Veel plak plezier :)

© 2015 - 2021 Knutselgeluk | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel